CLASSICAL TRANCELATIONS IN CONCERT -ORKIDEA HAASTATTELU

13083299_10153971058350791_3494768103988206138_nMiltä kuulostavat konemusiikin energia ja euforia sinfoniaorkesterin tulkitsemina? Miten eeppisinä vyöryvät uudelleen sovitetut klassikot Faithlessin Insomniasta Daruden Sandstormiin ja Eric Prydzin Opukseen?

Juhlaviikoilla Musiikkitalon valtaava Classical Trancelations in Concert yhdistää ainutkertaisella tavalla perinteisen konsertin sekä rave-tapahtumien teknisen tuotannon ja visuaalisuuden. DJ Orkidean kuratoima ilta on takuuvarmaa tunnetta ja kihelmöivää musiikin juhlaa. Lowlandin kappaleet orkesterille sovittaa Pessi Levanto ja Helsingin kaupunginorkesteria johtaa kapellimestarilupaus Klaus Mäkelä.

Loppuunmyytyjä klassisen ja tanssimusiikin kohtaamisia on aikaisemmin nähty mm. Lontoon Royal Albert Hallissa ja Sydneyn Oopperatalossa. Nyt ensi kertaa Suomessa koettava tapahtuma on samalla legendaarisen Unity-klubin 20-vuotisjuhla sekä osa DJ Orkidean 25-vuotistaiteilijajuhlaa. Ensimmäisen konsertin liput myytiin ennätyksellisessä 15 minuutissa. Lisäkonsertti tapahtuu samana iltana ja tulevat tulevat myyntiin Keskiviikkona 27.4 klo 09.00.” – Classical Trancelations in Concert

Orkidea2Moikka Tapsa! Miten on kuluva vuosi mennyt?
Kiitos on ollut tosi hieno 2016 tähän mennessä. Muutama sinkku ulkona mitkä on olleet Beatportin listoilla, kotimaassa mm Waterland, Pure Trance, Hallmark ja Bass Game on olleet hienoja keikkoja ja ulkomailla Tokio, Toronto & Moskova hienoja kokemuksia. Studiossa on syntynyt iso kasa uutta musaa mitä tulee loppukesästä ulos.


Olet järjestämässä “Classical Trancelations” konserttia Helsingin Juhlaviikkojen yhteyteen. Mistä sait idean lähteä toteuttamaan tätä?

Alkuperäinen idea syntyi 11 vuotta sitten Slusnik Lunan Nicken soittaessa pianolla trance-klassikoita mikä johti Lowlandin buukkaamiseen Unityn 10v-synttäreille tekemään samaa. Lowland tekikin pianosovitusten ympärille orkesteri-versiot mitkä lähti leviämään netissä isosti. Lopulta Armin van Buuren sai ne käsiinsä ja Armada on julkaissut kaksi Classical Trancelations-albumia mitkä on menestyneet hienosti. Viime vuonna päätettiin että Unity 20v olisi hieno hetki tehdä tämä livenä ison orkesterin kanssa ja saatiin Juhlaviikot, Helsingin Kaupunginorkesteri ja Misc mukaan projektiin.

Mitä tämän luokan konsertti vaatii toteutuakseen?
Tämä projekti jos joku on ison tiimin työn tulosta. Eli kaikkia osapuolia: Unity, Juhlaviikot, Misc, Helsingin Kaupunginorkesteri ja muusikot Alanko & Levanto on kaikki super tärkeitä hienolle lopputulokselle. Tuotannossa on about 150 ihmistä mukana kaikkinensa eli liikkuvia osia on riittävästi!

Konemusiikkista on pitkään sanottu “Ei se ole oikeaa musiikkia, koska siinä ei ole soittimia”. Onko tämä se hetki kun haluat näyttää niille että väitteet ovat vääriä?
Mulle konemusiikki on aina ollut vaihtoehtomusiikkia ja alakulttuuria. Siihen kuuluu olennaisesti että kaikki ei välttämättä diggaa tai ymmärrä. Eli ei ole tarvetta todistella näiden biisien hienoutta, mutta on ollut hienoa nähdä että tälle projektille on syttyneet niin ihmiset skenen sisältä kuin laajemminkin Helsingin kulttuurimaailmassa.

Loppuun vielä, mitä voimme odottaa tältä spektaalimaiselta konsertilta?
Ikimuistoista elämystä ja mahdollisuutta kokea konemusan sykähdyttävimpiä klassikoita uudessa muodossa ja yhdessä Suomen hienoimmista paikoista nauttia musiikista. Ja varmasti myös uniikki ilta tulossa sen puolesta että konsertti näyttää kokoavan yhteen konemusamaailman ihmisiä parilta kymmeneltä vuodelta.

CLASSICAL TRANCELATIONS IN CONCERT – FIRST CONCERT – SOLD OUT
Musiikkitalo Concert Hall, Helsinki, Finland
Friday 26.08.2016 20:00
Tickets 17,50–82,50 €

CLASSICAL TRANCELATIONS IN CONCERT – SECOND CONCERT!
Musiikkitalo Concert Hall, Helsinki, Finland
Friday 26.08.2016 22:30
Tickets 17,50–82,50 €
Ticket sales start Wed 27.04 at 09:00

Classical Trancelations in Concert -Tapahtuma
www.helsinginjuhlaviikot.fi
www.clubunity.org
www.djorkidea.com
www.misc.fi
www.musiikkitalo.fi
www.helsinginkaupunginorkesteri.fi

Orkidea0.jpg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.