RONY REX HAASTATTELU JA GUEST MIX

Moi Rony! Kesäaurinko alkaa vihdoin lämmittään. Mitä kuuluu?
Upeella fiiliksellä. Tää aurinko tekee ihmeitä. Suunnittelen parhaillaan kesän aikataulua, joka alkaa näyttämään todella kiireiseltä. Hyviä juttuja tulossa, uusia keikkapaikkoja ja festareita. Kuvataan kesän seikkailuista uusi pidempi video, kokonaisuus josta oon innoissani. Kesällä Suomi on parhaimmillaan, täällä on hyvä olla. Kaikki vapaat pyrin viettämään perheen kesämökillä Kirkkonummen saaristossa. Se on mun energianlähde.

Palataan hieman ajassa taaksepäin. Mistä alkoi Rony Rexin DJ ura? Ketkä olivat/ovat suurimpia vaikuttajia?
Rony Rex -alias lähti vuonna 2013, eli nyt kesällä siitä tulee kolme vuotta. Nopeeta, niin paljon on tapahtunut että välillä vaikea käsittää. Ennen Rexiä keikkailin dewi -nimellä, ekat setit taisi olla about 2007.

Kävin ulkomaanreissuilla bailaamassa ja näin mitä se homma voi parhaimmillaan olla. Halusin tuoda samoja kokemuksia tänne ja päästä tekemään ja soittamaan. Ensimmäinen “virallinen” klubikeika oli 2010, laskisin että siitä alkoi homma liikkua ammattimaisemmaks. Ensin omien klubijärkkäilyjen kautta, mm. Floorluv-klubi Mikael Karppisen kanssa starttas 2012.

Inspistä toi muiden Helsinkiläisten DJ-promoottoreiden kuviot, kuten Heikki L:n ja Lil’ Tonyn viritelmät sekä mm. Marko Kantolan jutut. Danceteria, Clinic, Jack, Renegade Helsinki ja muut illat tuli tutuiks ja motivoi. Kotimaisista DJ:stä arvostan pitkän uran rakentaneita, monipuolisesti hommia tehneitä tyyppejä kuten Orkidea, Rico Tubbs ja Orion. Siistiä että nyt on päässyt tekemään juttuja yhdessä kaikkien yllämainittujen kanssa. Ulkomailta on niin suuri määrä vaikuttajia että on vaikea nimetä mitään tiettyjä, mutta mm. Diplon kuvioita oon fiilistellyt jostain 2006 lähtien.

ronyrex_byJR.jpg
Miten Rony Rexistä nousi hetkessä Suomen yksi nimekkäin DJ?

Hyvä jengi ympärillä. Fiksuja ihmisiä jotka on antanut mulle voimia, taitoja, motivaatiota ja ennen kaikkea älyttömästi apua. Mun hyvälle frendille Nicolas Dolencille isot propsit. Ilman häntä ei koko Rex-proggista olisi olemassa. Paljoa muuta kuin töitä dj-hommien ja siihen liittyvän eteen en ole tehnyt vuosiin. Se on ollut prioriteettina. Välillä tuntuu että tulee muuri vastaan, niinä hetkinä auttaa palata takas asian ytimeen eli musafiilistelyt ja sen kautta off-time sekä tehokas lepo.

Sinut tunnetaan todella energisistä ja genrejä rikkovista keikoista. Miten lähdet kasaamaan illan soittolistaa?
Kelaan, mihin suuntaan haluan rakentaa tunnelman ja miten sovellan mun tyyliä siihen. Millainen paikka, yleisö, aika, mitä maailmassa on tapahtunut, mikä viba. Kasaan uusista promoista, ostoksista ja kokoelmasta jokaista keikkaa varten pohjan biisejä joista sitten sovellan tilanteen mukaan. Läsnäoleminen ja hetkessä eläminen on tärkeintä. Valmistelen korkeintaan 2-3 biisin minisettejä biiseistä jotka tiedän toimivan loistavasti toistensa kanssa. Se mahdollistaa soittotekniikan täysillä käyttämisen sekä nopeat genrevaihdot ja sulavat kikat. Vaihtelen myös joka toinen keikka siten että sama biisikombo ei toistu, vaan tulee uusi kappale tillalle. Käytännössä soittotilanteissa tulee usein hypättyä myös eri keikoille suunniteltujen listojen välillä.

Teit Let The Bass Get You -blogille guest mixin! Mitä voimme odottaa kyseisestä miksauksesta?
Biisejä jotka on ollut soitossa nyt talvella ja keväällä, noin puolet uutta ja puolet vanhempaa tavaraa. Bassoa ja auringon kunniaks muutama kissankepee kesäinen. Nauttikaa ja upeeta kesää. Nähdään keikoilla!

GUEST MIX

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.