SMOK HAASTATTELU JA GUEST MIX

Moikka Juha! Mitäs sinne Ouluun kuuluu?
Moikka! Hyvää kuuluu vaikka musajutut, työt ja Time Tunnel -tapahtuman järjestelyt on pitäneet kiireisenä viime aikoina eikä kesästä ole vielä ehtinyt juuri nauttia.

Olet tehnyt jo musiikkia yli 10 vuotta, mikä oli sinun ensikosketus konemusiikkiin ja mistä lähti idea alkaa tekemään sitä itse “Smok” nimellä?
Kiinnostus konemusaan lähti 90-luvun loppupuolella kaverin kautta, joka tutustutti minut mm. Jori Hulkkosen tuotantoon ja houkutteli tapahtumaan nimeltä Time Tunnel. Nuo bileet oli jotain käsittämättömän hienoa, mitä en aikaisemmin ollut kokenut. Vaikka tapahtumassa oli ulkomaisia artisteja esiintymässä suurimman vaikutuksen minuun tekivät paikalliset DJ:t, jotka soittivat housea. Näin lähes pari kymmentä vuotta myöhemmin tuntuukin uskomattomalta olla itse järjestämässä tapahtumaa, osana Youth Control -porukkaa, josta todellinen kiinnostukseni konemusiikkiin ja erityisesti houseen on herännyt ja jonka vetovastuun perimme H.A.N.D. Productionsilta. Tapahtuman seurauksena heräsi suuri kiinnostus myös DJ:n hommiin ja sattumalta sain selville, että tuttavapiirissäni on eräs Henri, joka soittaa levyjä. Pyysin häntä opettamaan minulle levyjen soittamista ja onnekseni hän suostui.

DJ:n hommiin perehtyessä tuli perehdyttyä laajemmin konemusiikin eri genreihin ja samalla tutustuin myös konemusiikin tekemiseen. Aluksi musan tekeminen oli vain kokeilua ja sampleilla leikkimistä enkä koskaan osannut ajatella, että sitä saisi joskus jopa julkaistuakin. Vuosia myöhemmin sain kuitenkin aikaiseksi ihan kokonaisia biisejä ja päädyin lähettelemään niitä lafkoille kokeilumielessä. Kokeilu kannatti ja ensimmäinen EP tuli ulos vuonna 2007. Seuraavan EP:n julkaisuun menikin viisi vuotta, mutta sen jälkeen tahti on vain kiihtynyt.

Kuulut “Youth Control”lin perheeseen, sen kautta myös julkaistiin sun ehkä nimekkäin sinkku “Walking Through The Fire ft. Anuka”. Onko sulla jotain rutiinia ennenkuin alat tekemään uutta hittiä?
Vaikka musiikkia on tullut tehtyä jo vuosia niin ei siihen kuitenkaan mitään rutiinia ole syntynyt. Joskus hyvät ideat ovat syntyneet aamuyöllä koneen ääressä istuessa ja kokeilemalla eri juttuja, mutta aika monesti parhaimmat ideat ovat tulleet hyvien bileiden seurauksena ja uuden musiikin kuulemisesta.

12208485_985353364858764_2758088964766902989_n

Teit guest mixin Let The Bass Get You-blogille, onko kyseinen miksaus juuri sellainen mitä voi odottaa Smokilta livenä?
Miksaus antaa hyvän kuvan siitä mitä keikoilla voi nykyään kuulla, mutta erityisesti näin kesällä mukaan mahtuu monesti myös iloisempaa vocal housea tai discompaa soundia.

Miltä tulevaisuus näyttää?
Tulevaisuus näyttää hyvältä. Uusia biisejä on tullut tehtyä kevään aikana useita ja keikkojakin on kalenterissa jonkin verran. Uuden musiikin tekemiseen on kuitenkin tarkoitus panostaa entistä enemmän kunhan kesän kiireet hellittävät ja pääsee lomailemaan.

GUEST MIX:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.