“EN AINAKAAN TIEDÄ, MILTÄ TUNTUU OLLA MIES!” EMMA KEMPPAINEN HAASTATTELU JA GUEST MIX

Moi Emma! Mitä kuuluu?
Hyvää kuuluu, me tehdään just levyä ja mä sain just 27-vuotiaana ajokortin! better late than never!

Mennään ajassa hieman taaksepäin, kerro hieman mistä sinun urasi alkoi tuottajana sekä dj:nä?
Mä olen kirjoittanut biisejä ihan skidistä saakka, lapsena tuli kirjoitettua suomiräppiä, oli frendien kanssa punk ja rokkibändejä ja tein ekoja keikkoja kitaralla kompaten, singer&songwriter-menolla teininä. 16-vuotiaana kuulin ekaa kertaa The Knifea, ja elektroninen musa alkoi inspaamaan. Biittien ja riffien tekeminen lähti garagebandista, jolla tuli kirjoitettua suurin osa LCMDF:n ekaa levyä. Tykkäsin Metronomy-bändistä, jolla oli hassuja torvi-tyyppisiä synoja, ja twiikkasin kasarisynobassojen atakkeja ja glidejä, sekä poistin kaikuja niin, että lopputulos oli hassumman kuullosta. Garageband-demoista onkin eksynyt itse träkkeihin oleellisia riffejä Love&Nature-albumille. Latasin bändin ekat demot myspaceen kesällä 2006. Samoihin aikoihin soitin myös ekat DJ-keikat. Bändillä lähti hommat rullaamaan isolla akselilla vuonna 2008, me signattiin Huoratronin silloin luotsaamalle New Judas-lafkalle, jonka kautta meidän ensimmäinen virallinen julkaisu Ray-Ban Glasses myös nousi hypemachinen ykköseksi. Samana vuonna käytiin myös ensimmäisellä euroopankiertueella ja allekirjoitettiin meidän ensimmäiset kansainväliset sopparit. Teinivuosina vedettiin paljon DJ-settejä, etenkin ulkomailla mm. Pariisin muotiviikoilla, Lontoossa ja Berliinissä. Suomessakin soitettiin DJ-settejä, Kutosella ja Redrumissa pariin otteeseen. Me muutettiin Berliiniin samoihin aikoihin, siellä oli Kaiku Studios Berlin, jossa me työskenneltiin Jonas Verwijenin kanssa.

DJ-hommat alkoivat kiinnostamaan uudestaan vuonna 2013 kun muutin takaisin Suomeen, ja aloin pyörittää lauantaiklubia Adamsissa. Siellä tuli soitettua paljon trappia, joka 2013 oli suomessa vielä tosi freesi juttu. Trap-diggailun kautta tutustuin EDM-jengiin, ja lopputuloksena syntyi Lasermehu-klubikonsepti, jossa näkyy aika selvästi mun indie- ja taide-tausta. Genret ja skenet voisi mun mielestä sekoittua vähän aktiivisemmin Suomessa, jengi vois tehdä enemmän yhteistyötä, se on hyvä tapa luoda jotain ihan uutta.

emmak

Sulta kysytään tätä todella usein. Millaista on olla  hyvin miesvoittoisella alalla?
En ainakaan tiedä, miltä tuntuu olla mies 😃 Mut siis voisin sanoa, että joutuu ehkä todistelemaan vähän enemmän kuin miespuoliset kolleegansa. Ennakkoluuloja on paljon, niitä voisi yhdessä koittaa kitkeä, välillä aika diippiä menoa etenkin tuolla EDM-finland ryhmässä.

Onko ollut vaikeuksia saada urasi siihen pisteeseen missä se tällä hetkellä on?
Tähän pääsy on ollut kovan työn tulosta. Meillä oli alkuvaiheessa bändin kanssa iso haippi päällä, mutta pidemmän päälle vaan oikeella visiolla ja kovalla duunilla pääsee lunastamaan paikkansa alalla. Artistina leipänsä tekeminen vaatii uhrauksia sekä pientä hulluutta. Vastoinkäymisiä on kyllä riittänyt, mutta ne kasvattavat enemmän kuin mikään haippi. Mä oon vedelly sillä filosofialla, että kun alkaa tuntua vähän vaikealta on varmaan päästy korkeampaan liigaan ottelemaan.

EMMA DJ SET ADAMS 2013

Perustitte vuonna 2006 yhdessä siskosi kanssa yhtyeen nimeltä “LCMDF”. Teidän uusin sinkku “Rookie” julkaistiin 2015 ja sai huomiota mm. Noisey(Vice) sekä Fader lehdissä. Kerro hieman kyseisestä kappaleesta.
Rookie on hyvä esimerkki tästä mun suosimasta genre-blender menosta. Tehtiin biisi yhdessä Anton Soninin kanssa, ja siinä yhdistyy EDM- ja indie-maailmat ja tekijät.

Teidän debyytti albumin “Love & Nature” miksas Dave “Switch” Taylor joka tunnetaan mm. Major Lazer yhteyystä. Miten näin nimekkään henkilön saitte mukaan?
Me kuvattiin 2009 keväällä musavideoa losissa, oltiin meidän managerin kautta sovittu Daven kanssa tapaaminen samalle reissulle, sillä hän diggaili meidän menoa. Dave tuli meidän keikalle ja käytiin sen jälkeen hänen luonaan Hillseillä kuuntelemassa musaa. Dave diggaili etenkin Take me to the mountains-biisistä ja meidän garageband twiikkaus-soundeista, enkä ihmettele, koska samantyyppinen torvisyna-soundi oli Major Lazerissa Pon de floorin aikaan läsnä. Dave soitteli naapurinsa Keliksen demoja mulle ja me fiilisteltiin julkaisemattomia ML- ja LCMDF-biisejä. Oli kyllä aika surreal reissu. Dave ei kuitenkaan miksannu meidän koko levyä, vaan Something Golden-sinkun, joka kulkaistiin myöhemmin ranskalais-japanilaisella Kitsuné-lafkalla.

Olet ensimmäinen nainen joka on mukana Flow Festivalin ohjelmaryhmässä ja Lasermehu klubin luovana johtajana. Kuulostaa isolta työltä, miten ihmeessä kerkiät tekemään kaiken tämän oman artisti uran lisäksi?
Kyllä sitä ehtii tehdä vaikka mitä vaan tekee! Kirjoittaminen kuitenkin tarvitsee oman aikansa ja keskittymisen. Me fixaillaan nyt kesällä meidän tulevaa levyä kasaan, ja se vie tällä hetkellä kaiken aikani.

Teit ensimmäisenä naisena Let The Bass Get You blogille guest mixin! Mitä voimme odottaan?
Mun musamaku on ihan törkeen laaja, joten päädyin keskittymään tässä miksissä kesäiseen diskosekoiluun. Tykkään sekoitella uutta musaa ja vanhoja klassikoita. Lempimusani maailmassa on 2007 blogihouse(toivottavasti se tekee comebackin soon :-D), mutta uusista tuulista kiinnostaa ehkä eniten brittiläinen bubblegum bass ja PC music ja sen vaikutukset mainstreamiin. Mä diggaan, kun musassa on pilke silmäkulmassa, ilman että mennään suoraan huumoriperseilyyn.

Miltä tulevaisuus näyttää?
Levyn tekoa, julkaisuaikaikaa en voi vielä varmistaa, tehdään eka mahdollisimman mint lätty. Mä soitan DJ-setteijä kesällä nyt stadissa Kaivohuoneen terassilla 27.7. Tampereella Lasermehu-illassa 15.7. ja mut voi nähdä View-räppärin kanssa festarikeikoilla vetää meidän Lace-biisiä.

GUEST MIX:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.