SKYWALK HAASTATTELU JA GUEST MIX

Moi Joona! Mitä kuuluu?
Moikka! Hyvää kuuluu! Aurinko möllöttää ja töitä riittää, mitä muuta sitä nyt sit tarviikaan haha.

Mennään heti ajassa taaksepäin. Mistä sun ura alkoi?
Musiikkiin mä lankesin about 11-vuotiaana kun dyykkasin faijan levykaapista Whitesnaken ”Slip Of The Tongue” lätyn. Kyseisen levyn avausraita alkaa aivan käsittämättömän siistillä syna/soundscape setillä ja pamahtaa käyntiin Steve Vai:n killeri kitaroinnilla. Kävelin suoraan faijan luo kitaran kaa ja sanoin et rupeeha ukko opettaa.

Pitkään mentiin rock/heavy piireissä kunnes 2009 kuulin Dead By April:in debyyttiläytyn. Sen levyn synien käyttö sai mut kiinnostumaan elektronisesta musasta ja siitä lähtien oon tehnyt tätä työkseni enemmän ja vähemmän.

Teet Skywalk aliaksella musiikkia. Mistä tulee nimi Skywalk?
Oon pyöritelly Skywalk nimee jo niin kauan kun muistan. Hommahan lähti aikalailla siitä kun olin käsittämättömän suuri Star Wars fani junnuna. Anakin Skywalker oli ehkä siistein asia mulle. Kelasin et Skywalker on suora ripoff joten Skywalk tuntu enemmän omalta.

IMG_7304

Teit yhdessä “The Deepest Thought” kanssa kappaleen nimeltä “One Missed Call”. Se alkaa hyvin rauhallisesti pianolla mutta loppua kohti kappale muuttuu täysin. Kerro hieman tästä.
Tää biisi oli ehkä yks siisteimmistä projekteista. Olin mun hyvän ystävän Petrin (The Deepest Thoughts) luona ja saatiin idea et väännetään yhteisbiisi yhessä yössä. Muistaakseni alotettiin biisi vasta joskus puolenyön aikaan ja siinä tuli sit sorvattua aamuun asti kunnes raita oli valmis.

”One Missed Call” kiteyttää mun mielestä täydellisesti mun ja Peten soundit tuottajina ja yhdistyy semi kauniiseen lopputulokseen.

Lisää maagisuutta tähän collabiin toi se et meidän ensimäiset yhteisbiisit Peten kaa on väsätty 2-3v sitten, mut niitä ei ikinä julkastu.

Tää biisi sulkee tavallaan sen ympyrän mikä alotettiin sillon yön pimeinä tunteina mun Jyväskylän asunnossa.

One Morning Left metallibändi pyysi sinua laittamaan uuteen uskoon heidän albuminsa. Kerro hieman tästä. Miten metalli muuttuu konemusiikiksi?
Joo, bändi tosiaan otti yhteyttä muhun viime syksynä. Pyysivät remixiä niiden uuden lätyn Japanin versiolle bonusraidaks. Tein kyseisen remixin ja bändi diggas siitä ja pyysivät heti että haluunko remixaa koko albumin. Täyttä lättyä (11 raitaa) en luonnollisestikkaan kerennyt remixaan, mut päätin ottaa haasteen vastaan. Metallimusahan on yllättävän kaukana tosta elektronisesta mitä mä teen joten se ei ollu helppo keissi haha.

Puolisen vuotta mä tein remixejä ja vihdoin ne on valmitta ja ensimmäinen jo julkastu!

Oon ite ollu yläaste ikäsenä suuri One Morning Left fani, joten tää oli erittäin siisti prokkis tehdä. Halusin toteuttaa remixeissä juttuja mitä en oo vielä Skywalk nimen alla tehny. Remix EP:ltä löytyy mm. Dubstep, Drum n Bass matskua mitä oli törkeen hauska tehdä.

Teit meille miksauksen, kiitos todella paljon siitä! Onko kyseinen miksaus juuri sellainen mikä kuvastaa tällä hetkellä Skywalkkia?
Halusin tehä miksauksen jossa näkyy ja kuuluu se että en haluu lokeroitua mihinkään tiettyyn genreen. Monet mun kuuntelijat hämmästyi kun alotin Trancella EDM.com:in kautta ja seuraava biisi oli Madeon vibasta Electroa. Skywalk on yhtäpaljon tuottajanimi kuin artistinimi mulle. Teen saman nimen alla paljon rap musaa sekä kaupallisempaa pop matskua. Koen kuitenkin että se Skywalk soundi kyllä kuuluu eri genrejen poikki.

Miltä näyttää tulevaisuus?
Tulevaisuus näyttää varsin hyvältä! Projekteja on enemmän kun koskaan niin Pop kuin EDM kentällä.

Täytyy olla onnellinen että voin vihdoin tehä musiikkia täyspäiväsesti ja keskittyy siihen et kehitän itseeni tuottajana ja artistina.

Guest Mix:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.