“MORE BANGERS, MORE GIGS!” OUSNAP! HAASTATTELU SEKÄ GUEST MIX!

Moi Ousnap! Miten meni kesä?
Howl: Kesä meni kiireisesti, oli paljon keikkoja ja reissaamista, mutta ehdittiin olemaan myös studiossa nätisti. Kiitos sadepäivien!

Maysell: Kesä meni oikein mukavasti, festareilla päästiin taas pyörii.

Gratio: Paljon riitti kiirettä taas kesälle uusien tuotantojen ja keikkojen merkeissä.

Alunperin Ousnap oli vuonna 2009 perustettu klubi Joensuussa. Miten teidän ura alkoi promoottereina?
Howl: Meikäläinen järkkäili ensimmäisiä tapahtumia 16-vuotiaana ja tuohon mennessä oltiin Maysellin kanssa puuhasteltu pitkään muita musahommia. Ollaan oltu aina aktiivisia puskemaan juttuja eteenpäin ja huomattiin 2009 Maysellin ja nykyisin Bassolla vaikuttavan Kasper ”KasKas” Hämäläisen kanssa että Joensuussa ei meidän soundiin sopivaa klubia oikein löytynyt. Pienen puuhastelun jälkeen löytyi sopiva venue missä alettiin pyörittämään kuukausittaisia kekkereitä.

Maysell: Alettiin tosiaan Howlin kanssa järjestelemään omia kekkereitä jo yläasteella. Aika peruskuvio se oli, ei ollut kylillä meidän tyyppisiä bileitä, niin ajateltiin järjestää ite. Aika pian meillä olikin jengi kasassa ja hyvä mesta, joka anto meidän toteuttaa meidän visiota.

11870637_1215468035149234_2032651875718747292_n

Erään saunaillan jälkeen päätitte viedä Ousnapin uudelle tasolle, DJ-uraan. Miten kiinnostuitte levyjen soitosta?
Howl: Ekat skärtsit tuli tehtyä Bel Airin Prinssin ja MTV:n innostamana varmaan ala-asteen lopussa naapurin faijan vinyylisoittimella, josta katkesi sit neula samoin tein. Onneksi eivät kauheesti sitä käyttäneet niin päästiin tästä pälkähästä. Tehtiin aikoinaan räppiä, joten ns. hiphop-geimi oli vahvasti läsnä ja dj-hommat kiinnosti sitä kautta koska totta kai porukalla pitää olla keikka dj ja biiseissä rählejä. Maysell sai ”kunnon” dj-vehkeet ylä-asteen aikana josta homma lähti sit liikkeelle. 18-vuotiaasta asti on tullut elätettyä itsensä tapahtumien ja levyjen soiton parissa.

Maysell: Oltiin tosiaan soiteltu levyjä jo kauan ennen oman klubin perustamista, teinipojista asti. Alotettiin musahommat räppibändillä, niin kun varmaan kaikki siihen aikaan. Hiphop oli vahvasti läsnä ja tottakai piti kokeilla kaikkea mitä siihen kulttuuriin kuuluu, dj:n rooli tuntui sitten lopulta vaan kaikkein eniten omalta. Tarpeeks rahaa säästettyäni ostin ekat ”kunnolliset” soittimet ja sillä tiellä ollaan edelleen. Jonkun aikaa pyöriteltiin klubia Joensuussa ja kun homma näytti toimivan, tuli sellanen fiilis että voitais viedä meidän setti tolla nimellä muuallekin. Alettiin sit vierailla muidenkin klubeilla ja siitä se homma lähti rullaamaan.

Usean DJ vuoden jälkeen aloitte tuottamaan myös musiikkia. Teitte yhdessä Temper2:n kanssa kappaleen nimeltä “Irrottaa Ja Tippuu”. Miten päädyitte tekemään yhteistyötä Markuksen kanssa?
Howl: Buukataan paljon dj:tä ja keikkaillaan paljon niin ollaan saatu paljon ystäviä tämän kautta. Myös paljon kollaboja saatu aikaiseksi esim. Ninth Floorin ja Huge Hefnerin kanssa. Buukattiin Temper2 eräälle keikalle ja sovittiin että pidetään edellisenä päivänä studiosessarit. Loppu menikin sitten mallikkaasti omalla painollaan. Tykätään tehdä kimppasessareita ja kollaboja, joten tämä tuskin tulee tähän jäämään.

Gratio: Jätkät tuli tosiaan kaupunkiin keikalle ja päätettiin pitää samaan syssyyn studio sessarit. Homma saatiin maaliin yllättävän nopeesti tulille ja Markus hookkas vielä Katti Meun laulamaan biisiin. Markuksen kanssa oli kiva päästä tekemään, koska puhetta kimppabiisistä oli ollu jo aikasemmin.

Olette vuosien aikana tehneet satoja keikkoja, mutta mikä on teidän ikimuistoisin keikka?
Maysell: Tämä on aina vähän vaikee kysymys, keikkoja on tosiaan tullut parhaimmillaan lähemmäs 150 vuoteen ja niistä on aina yhtä hankala valita jotain tiettyä. Lämpimät muistot on kyllä Jurassic Rockissa järjestetyistä rytmikoppi bileistä. Meillä oli siellä sellanen raksakontti, jonne sitten vietiin äänentoisto, soittimet, vähän valoa ja pirusti savua. Tehtiin sitä muutama vuosi ja se oli aina yhtä erikoinen kokemus, astelet keskellä päivää pimeään koppiin jossa jengi reivaa, se oli ihan oma maailmansa.

Teette someen jo legendaariseksi nousutta “Snapsession” video-osioo. Ketä tulemme näkemään tulevissa jaksoissa?
Howl: Toivottavasti paljon isoja ja mielenkiintoisia nimiä 😀 Innokkaat voi ottaa yhteyttä. Ei vaineskaan, hyviä vieraita on jo lukotettu ja toivotaan kovasti että saadaan homma kunnolla lentoon.

Maysell: Se onkin muuten hauska prokkis se! Mitään nimiähän en tietenkään vielä paljasta, mutta sen verran voin sanoa että kyllä joululle ja uudelle vuodelle on suunniteltu vähän spessumpaa settiä. Pysykää tarkkana, ottakaa meidän some seurantaan ja pysytte kartalla 😉

OUSNAP_FBCOVER.jpg

Mitä snap-a-licious tekee seuraavaksi?
Howl: More bangers, more gigs!

Maysell: Selkeesti meidän tähtäin on jatkossa tehdä yhä enemmän, yhä kovempia keikkoja ja saada lisää musaa pihalle.

Gratio: Lisää siistejä keikkoja ja julkasuja!

Teitte meille guest mixin, itselle se muistuttaa hyvin paljon ameriikan meininkiä, isoo soundia, genrestä riippumatta. Miten olette päätyneet tähän soundiin? Miktä guest mix pitää sisällään?
Maysell: Minua on aina viehättäny musiikissa tietynlainen erikoisuus ja noin muutenkin kuuluu tapoihin että tehdään hommat aina niin isosti kun vaan pystyy. Vaikkakin esim tatskojen suhteen se saattaa hetkellisesti harmittaa 😀 Tällä miksauksella haluttiin tuoda esille sellasta saundia jota itse fiilistellään ja jota meidän keikoillakin useasti kuullaan. Genrellä ei sinällään oo meille koskaan ollu väliä, kunhan saundi ja fiilis on kohillaan, niin homma toimii. Siellä on sekoteltu uutta ja vanhaa, napakkaa tykitystä ja vähän rauhallisempia rytmejä. Siitä vaan hyvään asentoon, paina play ja anna musiikin viedä!

GUEST MIX:

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.