MUSA ON KUITENKI MUN RAKKAUSJUTTU” -HAASTATTELUSSA PIHLAJA!

Pihlaja on tamperelainen laulaja-lauluntekijä joka tulee vielä valloittamaan Suomen musiikkilistat! Pihlaja on julkaissut jo kolme sinkkua “Aaveet”, “Laastareita” sekä “Flippaan”, työnalla on jo kokopitkä debyyttialbumi.
Pihlaja ei varsinaisesti ole konemusiikkia mutta halusin tehdä juuri tämän haasatattelun, koska olemme olleet samalla luokalla Koivistonkylän ala-asteella. On uskomattoman hienoa nähdä miten Pihlajan ura on päässyt tähän pisteeseen.

Moi Pihlaja! Mitä kuuluu?
Moikkelis! Hyvää kuuluu! Päivät menee hirveää vauhtia. Studiolla uuden musan kimpussa ja Aaveet- biisin julkasun ympärillä pyöritty tässä tämä alkuvuosi.

Meillä on hieman yhteistä historiaa samalta luokalta, soitit jo silloin pianoa koulun jokaisessa juhlassa, mutta mistä sun ura sai sen ensimmäisen kipinän?
Hahaha, joo esiintymään oli aina päästävä vaikkei se pianonsoitto tainnut sillon vielä sujua kauhean hyvin. Muistan kun sain joskus myös jäädä välitunnin ajaksi sisälle harjoitteleen jotain esitystä.  Ehkä mä oon sillon kekannu että olispa siistiä olla muusikko niin vois treenata kaikki välitunnit. Hahah no ei vaan, mutta on mulla kyllä oikeastaan aina ollut takaraivossa sellainen ajatus, että musta tulee laulaja. Niin kauan kun muistan. Lukion aikana aloin tekemään myös omia tekstejä ja musiikkia, jolloin se idea sitten kirkastui. Lukion jälkeen rupesin sitten tekemään systemaattisemmin hommia että pääsisin asioissa eteenpäin.

img_5610

Kiro on tunnettu tuottaja “EDM” piireissä, hän on tuottanut sun biisien taustat. Miten yhteistyö KIRO:n kanssa on lähtenyt toimimaan?
Meillä on hyvä boogie Kiron eli Johanneksen kanssa, ja hänen kanssaan ollaan tosiaan tehty kolme ensimmäistä singleäni. Johannes on löytänyt tuotantoon sellaista soundia mitä en muiden kanssa ollut vielä löytänyt. Sessarit on aina hauskoja, varsinkin kun Johannes asuu nykyään dj-kaverinsa kanssa omakotitalossa Jyväskylässä. Niillä on ihan oma meininki siellä. Kysykää siltä lisää esim. niiden viinakellosta.

Kysykää siltä lisää esim. niiden viinakellosta.

Kirjoitat itse biisit. Ovatko sanoitukset tositarinoita elämästäsi, mistä saat inspiraation kirjoittamiseen?
Suurimmaksi osaksi joo. Biisin tarina ei välttämättä ole suoraan omasta elämästä, mutta sitten on tietty tunne tai aihe. Se on aika terapeuttista kirjoittaa sellasista oman elämän aiheista, ja niitä on mukavampi esittääkin kun tietää mistä puhuu. Tai ainakin luulee tietävänsä hahah. Joissain biiseissä avaan asioita vähän tarkemmin ja joissain en sitten niin paljoa. Riippuu biisistä.

Sinun viimeisin sinkku “Aaveet” kertoo aavesuhteista. Onko sulla omakohtaisia kokemuksia kyseisistä suhteista?
Luulen että aika monella on, ja niin on mullakin. Varsinkin nuorten ihmisten suhteissa harvemmin käy niin että molemmat rakastuu ja sitoutuu ihan täysiä ja yhtäaikaisesti, ja sit näitä tilanteita voi tulla että siitä parisuhteesta ei haluais oikein edes hiiskua kellekään. Kuunnelkaa biisi niin tiiätte varmasti mistä hölötän.

Miten sait kappaleeseen mukaan Adi L Hasla:n?
Oltiin samalla keikalla Lappeenrannassa, ja olin ajatellut että Aaveet-biisiin voisi sopia joku featti niin että hän ikään kuin vastais mulle. Tutustuin siellä sitten Adiin ja mietin, että onpas cool jäbä, kysynpä tota! Adi lähti heti messiin ja toi hyvän kulman tohon biisiin. Joku voi ajatella, että onpa väsynyt homma toi mimmiartisti ja rap-featti- combo, mut mun mielestä se on erittäin jees silloin kun se featti tuo oikeasti jotain lisää siihen biisiin. Mun mielestä Adi onnistu just tässä tosi hyvin.

Tuoreella artistilla on yleensä suuret ja kunnianhimoiset haaveet. Onko sinulla ollut aikaa miettiä haaveita tämän mediamyllytyksen aikana?
Kyllä mun mielestä haaveet on aina hyvä pitää mielessä, koska niitä kohti tässä tätä duunia koko ajan tehdään. Oon kunnianhimoinen tyyppi mut mun mielestä ei kannata silti liikaa puristaa mailaa. Musa on kuitenki mun rakkausjuttu eikä mikää suoritus.

Olet julkaissut jo kolme sinkkua ja debyyttialbumi on työnalla! Mitä voimme odottaa sinulta vuonna 2017?
Tästä tulee kreisi vuosi, mulla on sellanen hyvä kutina! Aion tehä hyvää musaa hyvien tyyppien kanssa, ja ennen kaikkee nauttia elämästä ja kaikesta uudesta mitä tää vuosi tuo tullessaan. Ehkä me nähää myös keikolla jo tänä vuonna. Jee!

Linkit:
https://www.facebook.com/pihlajaofficial
https://www.instagram.com/pihlajatitta/

https://ltbgy.com
https://www.facebook.com/ltbgy
https://soundcloud.com/ltbgy
https://www.instagram.com/ltbgy

Kuvat: Janita Autio

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.